MIRA AALTONEN

Olen neljän lapsen äiti (10-28v.) ja kolmen lapsenlapsen isoäiti. Ammatiltani olen kirjanpitäjä, mutta nykyään työkyvyttömyyseläkkeellä ollessani arkeni täyttää omaishoidon, perhehoidon, lasten ja lastenlasten lisäksi erilaiset vapaaehtoistyöt lasten, vammaisten ja kipuihmisten parissa.

Vihreät arvot ovat minulle tärkeitä, ja niistä haluan painottaa erityisesti välittämistä. Oikeudenmukainen valtio turvaa hyvän elämän edellytykset kaikille ja kaikissa elämäntilanteissa. Jokainen meistä voi joskus olla heikko. Kaiken toiminnan tulee olla oikeudenmukaista niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Julkisen vallan tulee huolehtia ihmisten elämän edellytyksistä, hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta. Haluan vaikuttaa siihen, millaisen maailman jätämme lapsillemme.

Haluan tulevaisuudesta vihreämmän, vastuullisemman ja välittävämmän. Siksi haluan erityisesti ajaa niiden etuja joiden on itse vaikea tai mahdotonta saada ääntään kuuluviin – lapsien, vanhusten, vammaisten, luonnon, tulevien sukupolvien, vähemmistöjen – meidän jokaisen.

Luottamustehtävät:

Kaupunginvaltuutettu

Valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kaupunginhallituksen varajäsen

Maakuntavaltuuston jäsen

Varsinais-Suomen liiton tarkastuslautakunnan jäsen

Salon omaishoitajat ry:n puheenjohtaja

Vammaisneuvoston jäsen

Muurlan evankelisen opiston säätiön hallitus

Salon Seudun Vihreät ry hallituksen puheenjohtaja 2017